BYGG DIN BASGARDEROB - HÄR ÄR PLAGGEN DU BEHÖVER


Att ha en bra basgarderob är det bästa tricket för att alltid ha en säker stil.

Det kan kännas tråkigt att investera i just basplagg, men det är också en viktig del i att sedan säsong efter säsong kunna uppdatera med fräscha nyheter. En bra grund gör det lättare att sedan skapa din egna, unika stil.

Satsa på klassiska snitt, tidlösa färger och plagg som du kan bära utan att tröttna.

Nedan listar vi plaggen du behöver, kanske har du redan några favoriter hängandes där hemma och behöver komplettera, eller så vill du börja om på nytt. Se detta som en inspirationskälla och plocka ut det du saknar.

 

 

UNDER

Jeans i rådenim eller en mörkare tvätt.

Ett par femficksjeans i en mörkare tvätt ger ett mer dressat intryck och något som är användbart vid alla tillfällen. Använd dem på jobbet, till vardags eller vid finare tillställningar tillsammans med en blazer. Vill du gå all-in så satsa på ett par i rådenim som kan slitas in och ge en personlig touch.

Shoppa jeans - klicka här

Svarta Jeans.                                                                                                                                                                                              

Enkelt, det går att matcha med allt. Ett par svarta jeans är något som bör finnas i allas garderob. Prova ut en modell som passar dig.

Shoppa jeans - klicka här

ÖVER

Bas t-shirts i 3 färger

En klassisk T-shirt funkar alltid, använd den som den är tillsammans med ett par jeans eller släng på en blazer över och du är redo för Afterworken. Välj den ringning som passar dig bäst, rund eller v-ringad. Håll dig borta från tryck och gå på det klassiska i vit, grå, svart, blå eller beige.

Shoppa t-shirts - klicka här

Casual skjorta.

Välj en oxfordskjorta med button down-krage eller satsa på en i linnetyg. Vitt är att föredra då det kan matchas till allt, men andra ljusa färger funkar också. Välj det som passar dig.

Shoppa skjortor - klicka här

Finskjortan.

En skjorta i finare material som funkar till kostym. Här finns det många varianter att välja på och vill man investera i en riktigt fin, så satsa på ETON. Vi föreslår att du väljer en ljusblå, eller en vit. Det finns många varianter med olika strukturer i tyget. 

Shoppa skjortor - klicka här

Collegetröja/hoodie.

Perfekt att ha som lager-på-lager plagg eller använd den under din rock för att få ett sportigare intryck. Keep it simple och välj enfärgat, är du osäker på vilken färg så är grått ett säkert kort.

Shoppa tröjor - klicka här

Stickad tröja.

En pullover i samma färgskala som ovan, eventuellt en mörkare grön, är en riktig klassiker. Satsa på en i ull eller kashmir och du har en tröja som kommer hänga med år efter år. För den som föredrar bomull finns det många fina varianter även där.

Shoppa tröjor - klicka här

En udda kavaj

Gör plats för en snygg kavaj, välj en i marinblått, svart eller grått. Om du väljer en slät eller en med lite struktur är upp till dig.

Shoppa kavaj - klicka här

Den perfekta kostymen.

Här är passformen allt, se till att få hjälp när du provar ut din kostym och satsa på en riktig klassiker. Ska du köpa din första så gå på en marinblå enkelknäppt kostym, då det är en bra bas som funkar till allt.

En kostym finns i många olika prislägen, så fundera och låt tillfället, samt antal användningar avgöra.

Shoppa kostym - klicka här

Vårjacka och höstrock.

Välj en quiltad eller sportigare vårjacka och satsa på en klassisk svart eller grå ullrock till hösten. 

Shoppa jacka - klicka här

SKOR

 

Vita sneakers.

I all sin enkelhet, ett par snygga vita sneakers. Dessa funkar året runt, tillsammans med ett par shorts på sommaren eller tillsammans med kostymen på bröllopsfesten, ja, vi ser dem överallt! Se till att ta hand om dina sneakers så de håller sig vita längre och investera i skoblock för att hålla otrevliga dofter borta.

Shoppa skor - klicka här

Snörskor.

Från topp till tå, skorna är en viktig del i din outfit. Välj ett par svarta och se samtidigt till att köpa vårdande produkter till dina skor. Förvara dem i en skolåda eller en skopåse för att hålla dem fina.

Shoppa skor - klicka här       

Shoppa skovård - klicka här

För den som vill ha det lilla extra..

Skinnjacka.

En skinnjacka i bra kvalité som dessutom bara blir snyggare med åren. Gå på en klassisk bikermodell.

Shoppa skinnjacka - klicka här

Jeansjacka.

Något som aldrig går ut tiden, den blå är en klassiker men vill du satsa på den lite rockigare stilen så kan du också välja svart.

Shoppa jeansjacka fr. JustJunkies (vänster i bild) - klicka här

Shoppa jeansjacka fr. Lee (höger i bild) - klicka här

Weekendenväska

Se till att resa med stil. Välj en väska i läder, canvas eller något annat tåligt material för att se till att den klarar många resor

Shoppa väskor - klicka här

Accessoarer. 

Här är möjligheterna oändliga, men att kunna komplettera din look med ett armband, en ring eller bälte gör att du sätter den sista finishen och skapar din egna stil. Välj ut några accessoarer som får representera dig.

Shoppa accessoarer - klicka här